pátek 16. února 2018

Nový singl od Muse

Přestože spousta skvělých muzikantů a kapel je už dlouho po smrti, v hudebním světě se stále dějí skvělé věci.

Kapela Muse není v široké veřejnosti tolik známá, přesto už je více v povědomí od letní olympiády 2012 v Londýně, kde také vystoupili se svou tématickou písničkou Survival, kterou frontman kapely Matthew Bellamy napsal speciálně pro tuto příležitost. Tato píseň pochází z alba The 2nd Law, které je proslavilo nejvíc a to hlavně jejich píseň Madness, která patří mezi jejich nejznámější.

Důvod, proč Muse nejsou tak masově rozšíření je proto, že ještě před albem The 2nd Law patřily do undergroundových kapel, poté ale vyprodali celý stadion Wembley. Od té doby už jsou známější. Jsou jsou řazeny k alternativními rocku, art rocku, space rocku nebo progres rocku. Ať už si pod těmito názvy představíte cokoliv jednoduše to znamená, že vychází z alternativní hudební scény jako byl například grunge, inspirují se psychidelickým rockem a obsahují v sobě hodně podžánrů jako například grunge, nezávislý pop a jiné. V písních Muse můžeme slyšet inspiraci různými známými kapelami nejvíce asi U2 s kterými jezdily na turné jako předkapela, Radiohead, kterým jsou stylem velmi podobní, ale také Queen, Led Zeppelin, Coldplay a další.

Na Muse se mi líbí to, že každé jejich album je úplně jiné a snaží se neustále vyvíjet. Celé jejich minulé album s antiválečnou tématikou zvané Drones byl návrat zpět k rockovým kořenům. Byly zde výrazné kytarové riffy a sóla.



Následující osmé album má vyjít někdy během tohoto roku nebo začátkem roku dalšího a z dvou písniček, které zatím vyšly lze hodně poznat, že toto album bude opět jiné. Vloni vyšel track Dig down, který byl přijatý velmi vlažně.

Ale nová píseň Thought Contagion vyvolala větší emoce a mnohem větší ohlasy, psal o ní i časopis Rolling Stone. Spousta lidí klip přirovnává k Thrilleru od Michaela Jacksona (v komentářích lidé reagují že toto je Thriller roku 2018), celý klip je lazený do 80. let, zombie stylu a kyberpunku. Přesto ta píseň je reakcí na pocity Matta Bellamyho na dnešní svět, i tato píseň stejně jako Dig Down je proti Trumpovi a tomu jak se vyvíjí dnešní svět. Sám Bellamy řekl, že inspirací k textu mu byly americké zprávy.  Píseň má skvělý basový riff, bicí a celkově efekty. Píseň je velmi výrazná a chytlavá.

S příchodem nového alba se kapela rozhodla zabývat se písněmi jednotlivě a ne konceptem celého alba jak to dělali dříve. A musím říct, že zatím to vypadá opravdu dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

About Us

Recent

Random