středa 27. prosince 2017

Filmy, na které se nejvíce těším v roce 2018

Film 2018 vypadá z filmového hlediska opravdu slibně. Do kin má jít hodně filmů, které bych ráda viděla. Tady je ale těch pět, na které se těším úplně nejvíc.


Nový animovaný film Wese Andersona Psí Ostrov je opět hvězdně obsazen, můžeme se těšit na hlas Bryana Cranstona, Billa Murrayho, Edwarda Nortona, Jeffa Goldbluma, Scarlett Johnasson, Tildu Swinton, Yoko Ono a mnoho dalších. Příběh se odehrává v Japonsku v blízké budoucnosti, kdy jsou přemnožení psi odsouzeni k pobytu na ostrově plném odpadků. Jednoho dne na Ostrově psů přistane dvanáctiletý pilot Atari, který hledá svého ztraceného psa Spotse. Společně se psy ostrova se vydávají na cestu, aby Spotse našli. Pokud se vám líbil Fantastický pan Lišák z roku 2009, Psí ostrov si zamilujete. Premiéru má 14. června 2018.

The House That Jack Built je nový film Larse von Triera o vysoce inteligentním sériovém vrahovi Jackovi, v hlavních rolích s Mattem Dillonem, Umou Turman a Riley Keough. O filmu sice není mnoho známo, ale von Trier mě svým pesimistickým viděním světa a cynický humorem ještě nikdy nezklamal. Premiéru by měl mít 29. listopadu 2018.

Snímek Call Me by Your Name italského režiséra Luca Guadagniho má u nás premiéru 22. března 2018. V zahraničí ho již viděli a diváci i kritici si ho zamilovali. Vyhrál hned několik cen a byl nominován na Zlaté glóby. Děj se odehrává roku 1983 na Italské riviéře, kdy do velké vily rodičů sedmnáctiletého Eliho (Timothée Chalamet) přichází pohledný americký student Oliver (Armie Hammer), který spolupracuje s Eliho otcem na projektu o řecko-římském umění. Oliver je fascinovaný uměním a Elie je fascinován Oliverem.

The Florida Project je další z těch filmů, který už v Americe viděli a oblíbili si ho. Snímek Seana Bakera měl premiéru na festivalu v Cannes a ihned se stal miláčkem kritiků i diváků. Hlavní hrdinkou je šestiletá Moonee (Brooklyn Prince), která si s kamarády užívá léto, bez ohledu na to, že její dvaadvacetiletá máma (Bria Vinaite) má každý týden problém sehnat peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce (Willem Dafoe). U nás má premiéru 22. února 2018.

A poslední film, o kterém bych se ráda zmínila a na který se těším asi nejdéle jsou Tři billboardy kousek za Ebbingem od britského dramatika Martina McDonagha. Jeho hry zbožnuji a filmy V Bruggách a Sedm psychopatů byly také příjemnou podívanou. Tři billboardy kousek za Ebbingem vyprávějí příběh Mildred Hayensové, které zavraždili dceru. Vyšetřování se několik měsíců bezvýsledně vleče, a tak se Mildred rozhodne jednat. U vjezdu do měsa vylepí na tři billboardy velmi kontroverzní vzkazy adresované šéfovi místní policie. Tímto krokem začíná bitva mezi Mildred a strážci zákona. V hlavních rolích téhle tragikomedie se objevují Frances McDormand, Woody Harrelson a Sam Rockwell. Premiéru u nás má již 18. ledna 2018

Žádné komentáře:

Okomentovat

About Us

Recent

Random